Той   изпраща правилните неща в правилното време … Никой

...
  Той   изпраща правилните неща в правилното време …
Никой
Коментари Харесай

Бог никога не закъснява – всичко се случва както трябва

 

 Той   изпраща верните неща в вярното време …

Никой от нас дори не може да допусна какво ни готви утрешният ден. Божиите проекти са известни единствено на Него. Всъщност ние в действителност не се замисляме над тези въпроси, концентрирайки се върху личните си стремежи и пътя, който сме си набелязали.

Толкова сме захласнати от проблеми, че даже не намираме няколко минути дневно да се помолим. Да благодарим на Бога, да го помолим да ни уточни пътя. Сякаш самите ние можем да се оправим с всичко. Кой, в случай че не вие сте стопанин на живота си?

Такава е природата на индивида: когато с него всичко е добре и ясно, той не помни за. Преди да си легне  лайква фотоси в обществените мрежи, чете злословия за звезди и политици, само че не намира време за най-важното.

Но рано или късно си спомняме за молитвата. Когато се случи нещо ненадейно. Когато разберете, че не разбирате и не знаете нищо в този живот. Един ентусиазъм напразно – и ви издухва в океана като хартиена лодка. Накъде да плаваме, какво да вършим – единствено едните въпроси …

Тогава се обръщаме към Бога. Питаме го, молим за съвет и помощ. Като предписание, единствено когато дойдат проблемите …

Например, когато ни отказват  работа, която в действителност сме желали. Или в случай че нашите близки са заболели. Може да има доста обстановки. Те са обединени от едно нещо: не знаем какво да вършим по-късно. А да питаме – няма кой …

Може би по някаква причина е трябвало да откажем предлагането, което в действителност искахме да приемем. И в този момент се усещаме комплицирани и цялостни със подозрения. Правилно ли сме работили, няма ли да съжаляваме и да се разкайваме? Приемането по принцип не е лесна задача. В последна сметка, единствено с времето се стига до осъзнаването, че всичко се случва както би трябвало.

Много е мъчно да се примирим с концепцията, че това, което сме замислили, не се е изпълнило незабавно. Колкото и да се стараем, без значение какво вършим. Ние сме ядосани, смутени, нервни. Но в действителност това не значи, че осъществяването на желанието би довело до мечтаната цел. Най-вероятно е тъкмо противоположното.

Ето за какво, вместо да плачете над това, което не се е материализирало, приемете го и продължете напред. Не можете да си визиите какво възприятие на независимост ще изпитате! Невероятна лекост, голяма сила. Целият свят е пред вас.

Можете да възразите, че е елементарно да се каже, само че я се пробвайте да се примирите с обстоятелството, че от години се пробвате да постигнете нещо, само че то не се е осъществило. Или сте усвоили нови умения, старали сте се, само че те не ви послужиха за нищо. А това може да ви извади от равновесие, да ви подлуди.

Истина е: никой от нас не обича, когато му кажат: „ Смирете се, тъй като какво и да вършиме – няма да избягате от ориста си “. Но това значи, че нещата, които би трябвало да се случат в живота ви, ще се случат рано или късно. Просто сме нетърпеливи. Искаме всичко и незабавно и когато е планувано.

А на вятъра. Защото тези, които ви припомнят тази истина, са доста мъдри. Така е спретнат животът. И не можете да пренаписвате разпоредбите.

Вместо стремително да се втурвате в нещо, за което сега не сте подготвени, по-добре е да бъдете търпеливи и да се доверите на Бог. Прибързаността и нетърпението единствено вредят. Не е ли по-добре да се успокоите и да видите какво ще стане по-късно? Не желаете в киното незабавно да ви покажат края на кино лентата, тъй като нямате самообладание да разберете финала! Така е и в живота.

Забелязали ли сте, че в действителност зрелите хора в никакъв случай не се суетят или не се нервират, когато не получат това, което желаят, на момента? Те са толкоз спокойни и уверени, тъй като схващат, че Бог е добре осведомен с всичките им стремежи и цели. Няма значение какъв брой религиозни са те и какъв брой постоянно вървят на черква. Бог в този момент се грижи за това да имате заслужен живот. Друго нещо е, че не го виждаме или не го осъзнаваме до дъно.

Всички сме идентични: когато проектите и плановете се срутен, започваме да се съмняваме в Бога и че той ни чува. Но Бог в никакъв случай не бърка.

Той просто изпраща верните неща в вярното време. Колкото и да се опитваме да „ напаснем ” мечтаните събития – всичко си има своето време. Приемете тази истина с цялата си душа, с цялото си сърце. Всичко ще бъде наред и всичко ще се сбъдне. Просто не тогава, когато сте го възнамерявали в годишника си, а е допустимо и да не е по този начин. Основното е, че това ще бъде най-хубавият и най-оптималният вид за вас.

Приемете обстоятелството, че нищо в никакъв случай няма да се случи с акуратност от 100%, както сте възнамерявали и замислили. Доверете се на по-съвършения проект – на Бог. Той ще ви помогне да намерите свободата. Да намерите същинско благополучие и естетика.

Естествено, ние би трябвало да се борим и настойчиво да вървим към нашата цел. Но – без фанатизъм и „ всичко е изгубено “ при положение на неуспех.

cluber

Румѝ: „ Тишината е езикът на Бога, всичко останало е неприятен превод “

 

* Мевляна̀ Джалал ад-Дин Мухаммад Румѝ е персийски стихотворец и суфистки мистик, живял по време на Златния век на исляма. Ето 15 цитати от изключителния персийски стихотворец: „ Дълго време търсех…

Цялата публикация

Защо се заблуждавате, че Бог ще извърши това, за което го молите?

 

10 безумни неистини, в които са ви убедили да вярвате…. Днес е специфичен ден. Днес е време да научите нещо ново, забравяйки за десетте типа неистини, които до момента сте смятали…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР